Hyvinvointi


Salixtus Oy tarjoaa psyykkistä hyvinvointia tukevaa keskusteluapua. Markus Malkilla on teologian maisterin koulutus. Hän opiskelee psykologiaa ja osallistuu erilaisille lyhytkursseille, joista mainittakoon jalkapallopsykologiaa käsittelevä kurssi ja eläinavusteisen terapian kurssi. Psyykkistä hyvinvointia tukevissa keskustelussa voidaan käsitellä arkisia asioita lyhytterapian tai psyykkisen valmennuksen keinoin. Keskustelussa voidaan käsitellä myös uskonnollisia kysymyksiä.

Lyhytterapeuttiset tapaamiset rakentuvat lähinnä interpersoonallisen terapian viitekehyksen varaan. Interpersoonallisia interventioita käytetään erityisesti ahdistuneisuuden hoidossa tai pohdittaessa kysymyksiä, joihin liittyvät ihmisten väliset suhteet, kuten yksilön roolin muutoksiin, ihmisen suhteisiin toisiin ihmisiin, ihmissuhteen katkeamiseen tai suhteen puuttumiseen.

Psyykkisellä valmentamisella voidaan auttaa urheilu- ja liikuntaharrastukseen tai vaikkapa esiintymisjännitykseen tai painonhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Liikuntapsykologiassa voidaan käsitellä esimerkiksi jännityksen vaikutusta suoritustasoon pelitilanteissa tai motivaatiota harrastuksessa. Liikunta-alan ymmärrystä lisäävät Markus Malkin monivuotinen valmentajakokemus ja Suomen Palloliiton koulutukset maalivahtivalmennuksessa.

Keskusteluapua on tarjolla verkossa etävastaanotolla. Tiedustele viikonloppuihin ajoittuvaa sopivaa tapaamisaikaa sähköpostitse. Etävastaanotto hoidetaan Microsoftin Teamsillä tai muulla vastaavalla järjestelmällä.

Eläinavusteisessa terapiassa ohjaaja tapaa koiran kanssa esimerkiksi luonnossa liikuttaessa asioitaan käsittelevän ihmisen. Terapian tukena voidaan käyttää Sara- tai Rodi-koiraa. Molemmat ovat pitkäkarvaisia collieita, jotka ovat erittäin ihmisystävällisiä ja ihmisrakkaita.

Sara on reilun neljän vuoden ikäinen, ystävällinen ja rauhallinen pitkäkarvainen collie.

Rodi on vasta kolmen kuukauden ikäinen, ulospäinsuuntautunut, iloinen ja kaikkia rakastava pitkäkarvainen colliepentu. Pelkästään pennun touhuamisen ja aktiivisuuden seuraaminen saa usein hyvälle mielelle.