Hyvinvointi


Salixtus Oy tarjoaa psyykkistä hyvinvointia tukevaa keskusteluapua. Markus Malkilla on teologian maisterin koulutus. Hän opiskelee psykologiaa ja osallistuu erilaisille lyhytkursseille, joista mainittakoon jalkapallopsykologiaa käsittelevä kurssi ja eläinavusteisen terapian kurssi. Psyykkistä hyvinvointia tukevissa keskustelussa voidaan käsitellä arkisia asioita lyhytterapian tai psyykkisen valmennuksen keinoin. Keskustelussa voidaan käsitellä myös uskonnollisia kysymyksiä.

Varaa psyykkistä hyvinvointiasi tukeva etävastaanottoaika kalenterista. Kalenteripalvelussa onnistuu myös tapaamisen maksaminen samalla. Tapaamiset toteutetaan pääsääntöisesti etäyhteyttä käyttämällä, mutta eläinavusteinen terapia vaikkapa ulkoilun merkeissä on mahdollinen.

Lyhytterapeuttiset tapaamiset rakentuvat lähinnä interpersoonallisen terapian viitekehyksen varaan. Interpersoonallisia interventioita käytetään erityisesti ahdistuneisuuden hoidossa tai pohdittaessa kysymyksiä, joihin liittyvät ihmisten väliset suhteet, kuten yksilön roolin muutoksiin, ihmisen suhteisiin toisiin ihmisiin, ihmissuhteen katkeamiseen tai suhteen puuttumiseen.

Psyykkisellä valmentamisella voidaan auttaa urheilu- ja liikuntaharrastukseen tai vaikkapa esiintymisjännitykseen tai painonhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Liikuntapsykologiassa voidaan käsitellä esimerkiksi jännityksen vaikutusta suoritustasoon pelitilanteissa tai motivaatiota harrastuksessa. Liikunta-alan ymmärrystä lisäävät Markus Malkin monivuotinen valmentajakokemus ja Suomen Palloliiton koulutukset maalivahtivalmennuksessa.

Eläinavusteisessa terapiassa ohjaaja tapaa koiran kanssa esimerkiksi luonnossa liikuttaessa asioitaan käsittelevän ihmisen. Terapiassa voidaan käyttää Sara- tai Rodi-koiraa. Molemmat ovat ihmisrakkaita, pitkäkarvaisia collieita.

Sara on reilun neljän vuoden ikäinen, ystävällinen ja rauhallinen pitkäkarvainen collie.

Rodi on vasta kolmen kuukauden ikäinen, ulospäinsuuntautunut, iloinen ja kaikkia rakastava pitkäkarvainen colliepentu. Pelkästään pennun touhuamisen ja aktiivisuuden seuraaminen saa usein hyvälle mielelle.